La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 30 dicembre 2015

Mai mulţi români din Veneţia s-au amestecat printre oamenii străzii. Gestul care i-a emoţionat pe italieni

de Diana Bahrin Publicat la: 29.12.2015

Oamenii străzii au fost hrăniţi de mai mulţi români, în cadrul unui „prânz de Crăciun”, eveniment organizat duminică de un grup de voluntari, prin intermediul Asociaţiei Romeni & Moldavi InVeneto şi Centrul Cultural Kolbe din Mestre, Veneţia.

sursa foto: Vocea Transilvaniei

„Este dificil să sărbătorim Crăciunul ştiind ca afară în frig sunt persoane fără adăpost, fără un acoperiş deasupra capului, fără familie, fără viitor. Nimeni nu-şi doreşte să devină omul străzii, însă a deveni omul străzii poate fi un capitol din viaţa fiecăruia dintre noi, o fatalitate”, a declarat Alexandru Iacob, preşedintele Asociaţiei Romeni & Moldavi InVeneto.

Luciana Postelnicu-Diaconu, s-a ocupat de organizarea evenimentului, ajutată de soţul Adrian Diaconu, de Mihaela Rusu şi de Roxana Medesi. Oamenii sărmani au fost astfel invitaţi duminică în incinta Centrului Cultural Kolbe din Mestre, Veneţia, unde au fost serviţi cu un prânz cald, cu specific românesc.

”Nu au lipsit sarmalele tradiţionale româneşti, supa de pui, friptura de pui cu cartofi la cuptor, cozonac, apă, suc şi ceai cald. Alături de români şi Asociaţia Romeni & Moldavi InVeneto, au colaborat şi reprezentanţii Asociaţiei Turcă Milad şi ai Asociaţiei Senegalezilor”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei Roxana Medesi.

Pe lângă o masă caldă, oamenii străzii au primit şi geci groase, pantaloni, mănuşi, căciuli şi paturi.

„Atmosfera a fost una relaxantă, s-au schimbat păreri, s-au restructurat idei în ceea ce priveşte noul proiect ´a fi cetăţean´al Asociaţiei Romeni & Moldavi InVeneto şi Centrul Cultural Kolbi, care prevede implicarea oamenilor străzii într-un capitol aparte. Oamenii străzii sunt pe stradă nu doar fără casă, dar se vad si fără un rost de a fi… Implicându-i în acest proiect se încearcă crearea unei relaţii armonioase între ei şi societate”, a mai subliniat Roxana Medesi.

Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento