La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 18 giugno 2019

Brescello, bandiți prinşi datorită unui român

Fonte: Il Resto del Carlino
Românul a urmărit mașina bandiţilor şi a dat indicaţii carabinierilor

Brescello (Reggio Emilia), 16 iunie 2019 – Datorită unui tânăr român rezident în Poviglio, carabinierii au reușit să oprească hoții de la magazinul Famila din Brescello, după lovitura din noaptea trecută de zece mii de euro.
"Cred că am făcut ceea ce ar trebui să facă orice cetățean cinstit. Nu mă simt un erou, ci o persoană care a decis să fie corectă". Tânărul român de 29 de ani nu s-a limitat doar să sune la 112, hotărând să urmărească maşina jefuitorilor de la distanță și să semnaleze în timp real poziția lor.

Acest ajutor a permis carabinierilor să-i oprească pe cei care au comis furtul - un bărbat în vârstă de 37 de ani, dominican rezident în Poviglio și un italian de 53 de ani din Ceccano, în provincia Frosinone. Amândoi, deja cunoscuţi de forţele de poliție, au fost arestaţi.

Românul a urmărit inițial Fiat Seicento furată o jumătate de oră înaintea jafului în Castelnovo Sotto în fața casei proprietarului. Apoi a observat schimbul mașinii, cei doi suspecți urcând într-un Peugeot 206 condus de o femeie de 59 de ani, mama unuia dintre hoți. La scurt timp după care carabinierii din Boretto au ajuns la San Sisto di Poviglio, şi împreună cu colegii din Castelnovo Sotto și a unei patrule de poliție locală, au blocat și au arestat pe cei doi bărbați. De asemenea, a fost denunţată mama dominicanului, care conducea mașina.

"Mi-am făcut doar datoria", a spus tânărul român.

CS


Leggi l’articolo in italiano:
Rapina Brescello, banditi presi grazie a un giovane romeno

Nessun commento:

Posta un commento