La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 18 giugno 2019

Rudiano unit în durere: Ultimul salut pentru Doriana

Fonte: BresciaOggi
Rudiano (Brescia)
17 iunie 2019

Doriana Maria Serbu, tânăra româncă de 20 de ani care a murit joia trecută la Orzinuovi într-un accident frontal cu un camion pe strada Provinciale 2 între Roccafranca şi Rudiano, a fost înmormântatată azi la Rudiano, cu slujba ortodoxă şi catolică.
Tânăra era cunoscută în localitatea în care locuia, unde lucra ca barmanita la Cafè del Mar, cât și în Orzinuovi, unde dorea să se mute. "O fată splendidă, plină de energie - o amintește angajatorul ei Giuseppe Martinelli -. O moarte teribilă care ne face să ne punem întrebări despre siguranța acestui drum ", relatează ziarul BresciaOggi. O stradă provincială cunoscută pentru pericolozitatea sa.

CS

Nessun commento:

Posta un commento