La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 aprile 2013

Canicattì, ritrovato Octavian Lesu il romeno di cui si erano perse le tracce dallo scorso novembre

7 aprile 2013

E’ stato rintracciato dai carabinieri di Canicattì, Octavian Lesu, romeno di 47 anni, di cui i familiari non avevano notizie da novembre dello scorso anno. L’uomo è stato rintracciato sul posto di lavoro in un’azienda agricola di Campobello di Licata dove svolge le mansioni di pastore. Ai carabinieri ha detto di non aver più dato notizie di sè ai familiari in Romania in seguito al furto del telefono cellulare e dei documenti che gli avrebbero reso impossibile acquistare una nuova scheda. Una versione che non convince gli investigatori.

Fonte: CanicattìWeb

1 commento:

Unknown ha detto...

Oamenii legii caută un sătmărean de 47 de ani, care a plecat în 2009 la muncă în străinătate şi din acel moment familia nu a mai primit nicio veste din partea acestuia. Sora bărbatului, stabilită şi ea în afara ţării, a reclamat la Poliţie dispariţia la finele lunii iunie (2013), relatându-le poliţiştilor că fratele său a plecat în Italia în 2009 şi de atunci nu a mai putut lua legătura cu acesta.
Octavian Leşu, de 47 de ani, din Satu Mare, are următoarele semnalmente: înălţime 1,87 m, greutate aproximativă 110 kg, păr şaten închis, ondulat, tuns scurt, faţa ovală, ochi albaştri, fără semne particulare. Nu se cunosc obiectele de îmbrăcăminte. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea persoanei dispărute sunt rugate să sune la numărul de urgenţă „112” sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie!

Posta un commento