La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 17 maggio 2014

Participarea ambasadorului la manifestarea pentru conştientizarea riscurilor asociate cancerului de sân

Comunicat de presă

Participarea ambasadorului la manifestarea pentru conştientizarea riscurilor asociate cancerului de sân

Duminică, 18 mai, ambasadorul Dana Constantinescu va participa la evenimentul sportiv Race for the Cure, organizat la Roma în zona Circo Massimo.

Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate la Roma în perioada 16-18 mai pentru sensibilizarea opiniei publice şi conştientizarea riscurilor asociate cancerului de sân în rândul femeilor.

Anterior, în data de 8 mai, ambasadorul Dana Constantinescu s-a întâlnit la sediul Ambasadei cu Riccardo Massetti, responsabil în Italia pentru proiectul Race for the Cure şi, totodată, director al noului Centru de Senologie din cadrul Spitalului Policlinic Gemelli.

Cei doi au discutat despre importanţa informării în rândul femeilor din cadul comunităţii româneşti din Italia cu privire la controlului periodic de specialitate şi au evidenţiat riscurile neglijării acestei practici, în condiţiile în care cancerul de sân este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai mare rată de vindecare dacă este descoperit în fază incipientă.

Pe durata manifestării organizate la Circo Massimo (16-18 mai) funcţionează Laboratorul pentru sănătatea femeii, unde se oferă consultaţii gratuite de către medici specialişti.

Pentru mai multe informaţii consultaţi http://www.komen.it/ .

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento