La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 18 maggio 2014

Vizita la Roma a ministrului justiţiei

Comunicat de presă

Vizita la Roma a ministrului justiţiei

În perioada 15-16 mai, ministrul justiţiei din România, Robert Cazanciuc, a efectuat o vizită oficială la Roma.
Astfel, în cursul zilei de joi, oficialul român s-a întâlnit cu omologul său italian, Andrea Orlando, cu care a examinat, între altele, situaţia deţinuţilor români din Peninsulă şi a analizat posibilitatea transferului deţinuţilor români din Italia şi subiecte de pe agenda europeană în domeniul justiţiei, în contextual apropierii Preşedinţiei italiene a Consiliului UE. Cu ocazia vizitei la Roma ministrul Robert Cazanciuc s-a întâlnit şi cu episcopul ortodox român al Italiei P.S. Siluan şi cu preoţi români care acordă asistenţă spirituală deţinuţilor români din penitenciarele din Italia. În cursul vizitei, ministrul Cazanciuc a fost însoţit de ambasadorul Dana Constantinescu şi un consul din cadrul oficiului consular Roma.
Pe parcursul zilei de vineri, ministrul justiţiei român e efectuat o vizită la penitenciarul Rebibbia din Capitala Italiei, în care se află în prezent aproximativ 450 de deţinuţi român.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento