La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 28 ottobre 2014

ARI: Apelul românilor din diaspora către cei de acasă: Votaţi şi pentru noi!

ROMA – 26 octombrie 2014 - Asociaţia Românilor din Italia (ARI) face un apel către toţi românii din diaspora, să participe la votul de duminică, 2 noiembrie 2014, între orele 07:00 - 21:00 (ora locală), pentru alegerea Preşedintelui României; Dacă nu au cum să participe personal, să sune la membrii familiei de acasă, pentru a vota şi în numele lor.
"Votaţi şi pentru noi!”, este mesajul pe care vrem să-l transmitem familiilor noastre din România. Ca în fiecare an electoral, românii din diaspora sunt persecutaţi politic de cei care decid numărul şi localizarea secţiilor de vot. Pentru cele 4 milioane de români plecaţi în Europa la muncă, au fost amenajate puţine secţii de vot. Numai o parte dintre românii din străinătate vor putea vota. Pentru cei care nu-şi vor putea exercita votul în străinătate, deoarece distanţele până la secţiile de votare sunt prea mari, îi sfătuiesc să telefoneze celor dragi din România să-şi îndrume rudele şi prietenii să participe la acest important scrutin, adresandu-le rugămintea “Votaţi şi pentru noi!”. Este şi dreptul nostru de a fi reprezentaţi de viitorul Preşedinte al României. Aceastã campanie de informare se doreşte a fi un semnal puternic din partea românilor din diaspora, un semnal cã existãm şi cã suntem interesaţi de viitorul României, de viitorul copiilor noştri”.
“Vrem sã participãm la reformarea României”. “Vrem sã sa ne întoarcem acasã într-o ţarã prosperã”. “Nu trebuie sã ne mai fie ruşine cã suntem români”. “Nu mai vrem politicieni corupţi la conducerea ţãrii”. “Nu mai acceptãm sã fim alungaţi din ţara noastrã” sunt doar o parte din motivele pentru care românii de pretutindeni sunt chemaţi sã-şi facã datoria faţã de România.
“Votaţi şi pentru noi! Votaţi pentru salvarea României!”
Eugen Terteleac, preşedinte ARI

Lista secţiilor de votare în regiunea Lazio:
1 Roma 1 Via del Serafico n. 69, 00142 Roma
2 Roma 2 Piazza Jose de San Martin n. 1, 00197 Roma
3 Roma 3 Piazza Jose de San Martin n. 1, 00197 Roma
4 Frosinone Piazza VI Dicembre, Sediul URP - Sportello del cittadino, 03100 Frosinone
5 Ladispoli Piazza Giovanni Falcone nr.1
6 Palestrina Parohia Sacra Famiglia, Via Colle Girello nr. 2
Via Prenestina Nuova nr. 111
7 Tivoli Piazza Palatina nr.1, 00019, Tivoli
8 Ostia Via della Stazione Vecchia 26, 00122 Ostia

Lista secţiilor de votare este disponibilă pe site-ul MAE. 

ASSOCIAZIONE DEI ROMENI IN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax (+39) 06. 263162
E-mail – info@associazionedeiromeni.it

2 commenti:

Anonimo ha detto...

ROMANII DIN RIMINI,NU AU DREPT DE VOT? PLAGIATORUL DE PONTA A FACUT IN ASA FEL CA DIASPORA SA VOTEZE MAI PUYIN PENTRU CA STIE CA VOTEAZA IMPOTRIVA LUI

Anonimo ha detto...

cei din Padova, stie cineva unde se voteaza?
carea din cele doua locatii???
1- http://www.mae.ro/harta-sectii-2014
2- 45.41466,11.88053
Au gresit cei de la MAE ? intentionat?

Posta un commento