La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 6 ottobre 2014

Primirea Ambasadorului Republicii Moldova în Italia

Comunicat de presă

Luni, 22.09.2014, ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu a primit-o la sediul misiunii diplomatice a României pe E.S. doamna Stela Stîngaci, ambasadorul Republicii Moldova în Italia. Cei doi şefi de misiuni diplomatice au reconfirmat caracterul special al relaţiei bilaterale, în centrul discuţiilor purtate aflându-se teme de interes referitoare la sprijinul constant şi substanţial pe care România, ca stat membru al Uniunii Europene, îl acordă Republicii Moldova în parcursul său european, cooperarea în domeniul comunităţilor de cetăţeni ai celor două state care trăiesc în Italia, acţiuni comune ce pot fi derulate de cele două ambasade în domeniul culturii şi educaţiei. În context, a fost subliniată importanţa iniţiativelor ce ţin de dezvoltarea schimburilor comerciale între cele două state, a proiectelor de interconectare energetică şi de transport, aspecte esenţiale ale procesul de integrare a R. Moldova în spaţiul economic al Uniunii Europene. De asemenea, în domeniul educaţiei, a fost subliniată necesitatea facilitării participării unui număr cât mai mare de copii din Republica Moldova la cursurile de limba română derulate pe teritoriul Italiei prin proiectul de limbă română, finanţat de Guvernul României, precum şi oportunitatea participării asociaţiilor culturale ale comunităţii cetăţenilor R. Moldova din Italia la evenimentele organizate de Accademia di Romania.

https://roma.mae.ro/node/1494
https://www.facebook.com/roma.mae.romania

Nessun commento:

Posta un commento