La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 9 ottobre 2014

Victor Ponta la Milano la Conferința privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Președinția italiană a Consiliului UE


Comunicat de presă

Primul-ministru Victor Ponta participă astăzi, 8 octombrie 2014, la Milano, la Conferința la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Președinția italiană a Consiliului UE. Primul Ministru va fi însoțit de Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Potrivit Preşedinţiei italiene, discuţiile din cadrul Conferinţei la nivel înalt se vor focaliza pe formularea de soluţii, de o manieră coordonată la nivelul UE, care să răspundă nevoii de consolidare a creşterii economice şi de stimulare a ocupării forței de muncă, respectiv de combatere a șomajului, mai ales în rândul tinerilor. Accentul va fi pus pe politicile de ocupare pentru care trebuie utilizate instrumentele disponibile, de la deciziile de investiţii publice, de îmbunătăţire a accesului la creditare, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la aspecte legate de reducerea costurilor la energie. Promovarea activității economice și a competitivității prin reforme pe piața muncii este considerată ca un element esențial în răspunsul UE la actualele probleme.
Crearea de locuri de muncă și combaterea șomajului în rândul tinerilor sunt, alături de asigurarea creșterii economice, obiective prioritare de pe Agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento