La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 9 febbraio 2015

Ambasada României: Întâlnire pe teme consulare cu reprezentanți MAE, 16 februarie‏

Dorim să vă informăm că la data de 16 februarie, în cadrul "Campaniei de informare consulară în Diaspora", o delegație a MAE va sosi la Roma pentru o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Italia. Printre subiectele de interes prezentate în cadrul reuniunii, coordonată de dl. Sorin Moise, secretar general al MAE , figurează:
· Prezentarea Sistemului Informatic Consular / E-Cons, cu accent pe Call-Center-ul/Mail-Center-ul CCSCRS, precum și Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni – SIMISC;
· Modernizarea logisticii rețelei consulare române;
· Instrumentele de informare puse la dispoziția cetățenilor români care se deplasează în străinătate. Campanii de informare derulate de MAE.
· Probleme cu care se confruntă Diaspora;
· Prezentarea programului de organizare a programului “Consulatul Itinerant”;
· Taxe consulare;
· Propunerea MAE de extindere a rețelei consulare în Italia;
· Sesiune de întrebări și răspunsuri
· Concluzii

Cu această ocazie vor fi distribuite și materiale de popularizare a activității MAE pe linia acordării de protecție și asistență consulare. În acest context, vă adresăm invitația de a participa la reuniune, în data de 16 februarie, orele 17.00, la sediul Academiei României din Roma.

VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMAȚI PARTICIPAREA LA EVENIMENT PÂNĂ ÎN DATA DE 10 FEBRUARIE

Ovidiu PUFU
Secondo Segretario, Affari Stampa

Ambasada României în Italia
Via Nicolò Tartaglia, 36
00197 ROMA
Tel: 0039-06 808 45 29 int. 221
Fax: 0039-06 808 49 95
E-mail: ovidiu.pufu@mae.ro
roma.mae.ro

Nessun commento:

Posta un commento