La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 8 febbraio 2015

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru noul preşedinte italian Sergio Mattarella

de Valentina Postelnicu
Publicat la: 05.02.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul căreia l-a felicitat pe omologul său pentru alegerea în calitate de preşedinte şi şi-a exprimat dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic între cele două ţări.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat în cadrul convorbirii telefonice, pe Sergio Mattarella, pentru alegerea în calitate de preşedinte al Italiei, şeful statului exprimându-şi dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, construit pe o relaţie lungă şi solidă.

Cei doi au subliniat că prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Italia şi a unei puternice comunităţi de afaceri italiană în România conferă acestei relaţii o dimensiune specială, potrivit sursei citate.

Preşedintele României a menţionat în cadrul convorbirii că una dintre priorităţile sale imediate este de a cunoaşte reprezentanţi ai comunităţii române din Italia şi că îşi doreşte găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor şi italienilor, cetăţeni cu drepturi egale în Europa, se mai precizează în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Judecătorul Sergio Mattarella a fost ales, sâmbătă, preşedintele Italiei, cu 665 de voturi, cu mult peste cele 505 voturi necesare, potrivit rezultatelor oficiale, relatează AFP.

Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento