La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 29 agosto 2019

Accident de muncă, muncitor român cade în șantier: este in condiții grave

La lucrările de după cutremur din Oratorul Salesian în Don Bosco (Aquila), sunt încă probleme legale. Zarvă mare în acest șantier de restructurare, un proiect de 28 de milioane și jumătate de euro, mult așteptat pentru valoarea pe care zona salesiană din 1935 a jucat un rol important pentru întregi generații de copii.

Ieri dimineață, personalul inspectoratului ASL, în urma instrucțiunilor primite de la personalul medical al spitalului, a confiscat o porțiune din una dintre cele trei clădiri ale Oratorului și a suspendat lucrările pe întregul amplasament pentru câteva zile, din cauza unui accident de muncă.

Un muncitor român în vârstă de 48 de ani, angajat al companiei romane Cosbeton, a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ cinci metri, raportând o serie de traume și fracturi grave, inclusiv coaste, cutia toracică și coloană vertebrală. Se pare că muncitorul, în încercarea de culege o prună dintr-un copac, s-a aplecat până să se sprijine de parapetul care nu a ținut la greutatea lui. Primii care au ajutat rănitul au fost colegii de muncă care, sesizând dificultatea lucrătorului de a respira, au avertizat personalul medical din 118. Ajuns la Urgență, muncitorul a fost diagnosticat ca fiind într-o stare foarte gravă, fapt pentru care medicii au decis să-l transfere la Spitalul specializat din Teramo, pentru verificari mai amănunțite și pentru tratarea rănilor.

Din cauza acestui accident de muncă, proprietarul companiei, coordonatorul lucrărilor și administratorul șantierului au fost puși sub acuzația de vătămare din culpă și încălcarea reglementărilor de securitate.

La lucrările de restructurare au contribuit doi importanți donatori: ziarul Libero care a adunat 2 milioane de euro și Enel Cuore, fiind organizația non-profit Enel cu o contribuție de 600 de mii de euro, relatează: ilcapoluogo.it

Nessun commento:

Posta un commento