La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 28 agosto 2019

Maria Spiridon a primit cetățenia italiană

Sursa foto: Corriere Agrigentino
Pe 21 august, în fața primarului Gianfilippo Bancheri si a functionarului de stare civila Giulia Nanfara, Maria Spiridon născută la Pașcani, România, pe 30 Martie 1974, a jurat loialitate Reublicii Italiene, Constitutiei si legilor italiene, si a primit cetățenia italiana.

Dupa scurta dar emotionanta ceremonie, Primarul Bancheri, a declarat ca Delia este o localitate minunată pentru vocația sa înnăscută de primire si dialog. Cererile de cetățenie din acești ani arată că în Delia se traieste bine, în respect reciproc, iar aceste cetățenii acordate prin reședință confirmă gradul de civilizație, acceptare și integrare din localitate.

La sfarsitul ceremoniei, D-na Maria Spiridon a primit felicitări și îmbrățișări, într-o atmosferă caldă si prietenoasă, a adaugat "Trăiesc și lucrez la Delia de 16 ani. Îmi amintesc când am ajuns în 2003 să mă alătur soțului meu care lucra aici. Astăzi sunt fericită, mulțumită, emoționată și în sfârșit sunt cetățean italian. Acum mă simt ca acasă, nu mai sunt ca un străin. La Delia am găsit câțiva oameni buni care m-au întâmpinat și m-au tratat bine".

Prezenți la ceremonie soțul Ion, sora și prietenii Mariei, preotul paroh ortodox român Daniel Băcăuanu, care a comentat la sfârșitul evenimentului: "Sunt aici să o însoțesc pe Maria într-un moment atât de important din viața ei. Acordarea cetățeniei italiene - a spus el - este un pas necesar pentru a demonstra integrarea deplină a românilor în Italia", relateaza Corriere Agrigentino . 


Nessun commento:

Posta un commento