La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 27 agosto 2019

Muncitor român dispărut, încă nici o urmă

Încă nici o urmă a muncitorului român, în vârstă de 41 de ani, care a dispărut brusc pe 12 august, fără nici un motiv, de la ferma Trestini di Albaro, unde era pe punctul de a începe să culeagă mere. C.M. ajuns în Italia cu doar două zile înainte, pare să se fi dizolvat în neant.
Și, odată cu trecerea orelor în zona din Ronco, există o îngrijorare tot mai mare, atât a familiei antreprenorului care l-a angajat pentru al doilea an, cât și a nepotului său și a celeilalte persoane cu care a împărțit cazarea în curtea rurală din via Gatelle.
După două zile de cercetări febrile, in care pompierii de la comandamentul din Verona și detașamentului de la Caldiero au căutat in tot mediul rural din jurul fermei, atât miercuri, cât și pe 15 august. Zece pompieri au cautat prin livezi, câmpuri de porumb și drumuri mărginașe, încercand să-l găsească pe muncitor, dar fără un rezultat. Pompierii din Veneția au efectuat operațiuni de recunoașterea aeriană cu elicopterului Drago. Pe 16 august pompierii au suspendat căutarea în așteptarea ordinelor de la Prefectură.

Prin ipotezele examinate de anchetatori: plecarea voluntară a acestuia și boala, dar și gestul extrem, posibilitatea ca tânărul de 41 de ani să se fi aruncat în râu, luând în considerare ajutorul scafandrilor, pentru a inspecta apele fluviului Adige.

Oamenii Mareșalului Marco Guarnaccia, coordonați de căpitanul Lucio De Angelis, nu neglijează nici o urmă. Și în aceste ore sunt ocupați să vizualizeze filmările luate de camerele instalate în zonă. În plus, armata caută alte informații cu privire la rapoartele unor rezidenți care au văzut C.M. rătăcind pe străzile Ronco în ziua dispariției sale.

În momentul dispariției, românul de 41 de ani, de statură mică și cu părul scurt, purta pantaloni scurți de culoare albastră, o cămașă cu mânecă scurtă roșie și o pereche de adidași gri.

Nessun commento:

Posta un commento