La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 22 agosto 2019

Tânăr camionist de 24 ani se îneacă în lacul din Lungavilla

Sursa foto: La Provincia Pavese
Suferință maximă a vecinilor și comunității române din Voghera

Andrei Zisu, roman de 24 de ani, care locuia în Voghera, s-a înecat într-unul din lacurile fostei cariere Filagni, pe 15 august, alunecand în apă in timp ce încerca să recupereze o undiță de pescuit, chiar sub ochii îngroziți ai rudelor și prietenilor.

Fosta cariera Filagni din Lungavilla este un loc de regăsire a pescarilor, de aceea se încearcă găsirea unei explicații pentru drama ce a avut loc în câteva minute.

Unul dintre voluntarii pentru supravegherea parcului a subliniat ca nenorocirea ar fi putut fi evitată, deoarece din 1983, de când lacul a fost dedicat pescuitului sportiv, există o interdicție absolută de a intra în apă.

Băiatul era în compania prietenilor și deseori mergea acolo să pescuiască. Știa de interdicție.

Apa tulbure si adâncimea de 4 metri, s-au transformat într-o capcană mortală pentru Andrei, care a intrat în apă pentru a încerca să recupereze o undița de pescuit pe care o scăpase din mână.

Andrei Zisu lucra de ceva timp ca auto-transportator pentru magazinul „Mondo Convenienza” din Montebello della Battaglia, companie specializată în distribuția organizată pe scară largă de mobilier și accesorii de mobilier.

O nenorocire, spune un vecin, Andrei era un băiat foarte bun, într-adevăr groaznic ce i s-a întâmplat. Absurd să mori așa.

Nessun commento:

Posta un commento