La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 28 agosto 2019

Muncitor român, strivit de un copac: proprietarul firmei condamnat


27 august 2019

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Palena, pe nume Rocco Muscente, proprietarul unei companii forestiere, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, de către judecătoarea de la Chieti, Isabella Allieri, pentru omor cu premeditare, cu privire la moartea unuia dintre angajații săi români, Stefan Borcau de 42 de ani, ce a fost strivit de un copac, pe 26 iulie 2011.

De asemenea, Rocco Muscente pe lângă condamnare și plata cheltuielilor de judecată, este obligat la plata despăgubirii de 20 de mii de euro fiecare părților civile, respectiv părinților victimei și celor trei frați. Antreprenorul s-a apărat afirmând că muncitorul nu a trebuit să procedeze la tăierea altor copaci, ci doar să reducă buștenii deja tăiați în bucăți mai mici și apoi să le stiveze.

Borcau se ocupa de unele lucrări într-o pădure din Palena, unde firma Muscente fusese autorizată să taie copaci de fag înalți. Intenționa să taie copacul de 18m, în porțiuni mai mici. In timp ce era sprijinit pe un alt fag din apropiere, într-o zonă cu o pantă de peste 90% şi cu terenul alunecos din cauza ploii, copacul pe care îl tăia s-a prăbușit peste bărbat, strivindu-l.

Conform acuzației, Muscente nu a adoptat măsuri preventive adecvate şi nu a dat lucrătorilor instrucțiuni adecvate și instruire specifică. Și nu l-a format pe Borcanu, angajat de doar trei zile, într-o manieră specifică, cu referință specială la toate riscurile referitoare la sarcinile specifice pe care le îndeplinea și, prin urmare, la posibilele daune și buna practica ce trebuia adoptata, relateaza AbruzzoWeb.

Nessun commento:

Posta un commento