La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 28 agosto 2019

Ciobanul român de 45 de ani, a fost găsit mort: urcase pentru a ajunge turma de oi, dar a căzut de la 2800 de metri

Sursa foto: ll Valore Italiano
27 august 2019

Torino - Ciobanul Mihail Fotache în vârstă de 45 de ani, de origine română, a fost găsit mort duminica 25 august de o echipă de salvare montană în amonte de Pian della Mussa, dat disparut de sâmbătă în Val d'Ala, din comuna Balme, Torino. Bărbatul ar fi precipitat de-a lungul unui munte abrupt, din zona Lance di Ciamarella, la circa 2800 de metri altitudine.

Alarma a fost declanșată sâmbătă seară, când ciobanul nu s-a întors cu oile de la păscut din Pian della Mussa, ca în fiecare zi. De la refugiul Ciriè, la aproximativ 1800 de metri altitudine, depășea de obicei 2000 de metri de altitudine cu turma sa.

Echipa de salvare montană a căutat toată noaptea potecile care duc între Pian Giais și pârtiile muntelui Ciaramella, dar condițiile de ceață îngreunaseră cercetarea, reluate duminică dimineață.

Nessun commento:

Posta un commento