La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 23 ottobre 2013

Vizita Ambasadorului la Institutul Naţional de Fizică Nucleară (INFN) din Italia

Comunicat de presă

Vineri, 18 octombrie, Ambasadorul României în Italia s-a aflat în vizită la Laboratorul de la Frascati din cadrul Institutului Naţional de Fizică Nucleară (INFN) din Italia. Doamna Dana Constantinescu a fost întâmpinată şi ghidată de doi responsabili ai Acceleratorului din Frascati, directorul Andrea Ghigo şi coordonatoarea Susanna Guiducci.
La Laboratorul de la Frascati, Ambasadorul român s-a întâlnit cu Cătălina Oana Curceanu, prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare. Originară din Sfântu Gheorghe, Cătălina Oana Curceanu a studiat fizica la Bucuresti, apoi s-a specializat in Elveţia, cu o teză de doctorat cu care a colaborat la proiectul OBELIX. Cercetătoarea coordonează în prezent două proiecte de avangardă în fizica nucleară - experimentele DEAR şi SHiDDHARTA - şi este responsabilă de mai multe proiecte de colaborare ştiintifică în cadrul Uniunii Europene. La Laboratorul de la Frascati conduce de mai mulţi ani un grup de 20 de cercetatori. În urmă cu două luni, Cătălina Oana Curceanu a lansat în Italia cartea Dai buchi neri all’adroterapia. Un viaggio nella Fisica Moderna/De la găurile negre la hadroterapie. O călătorie în fizica modernă, un manual de fizică, medicină, inginerie, informatică, care răspunde curiozităţilor societăţii contemporane prin intermediul celor mai recente descoperiri ştiinţifice.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento