La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 15 novembre 2014

Ambasada României în Italia | Anunț alegeri‏

Anunț referitor la organizarea alegerilor pentru Președintele României

Tot ce trebuie să știți despre al doilea tur de scrutin al Alegerilor pentru Președintele României găsiți pe pagina web a Ambasadei României în Italia https://roma.mae.ro/node/1519

Pentru a asigura o bună desfășurare a procesului electoral vă recomandăm următoarele:
1. citiți cu atenție informațiile din link-ul de mai sus;
2. prezentați-vă la vot cât mai devreme, încă de la primele ore ale dimineții;
3. în măsura posibilităților, printați și completați dinainte declarația pe proprie răspundere (cu adresa din actul de identitate românesc), urmând să o semnați în fața comisiei de votare.

Vă asigurăm că facem eforturi majore astfel încât toți cei care se prezintă la cele 51 de secții de votare din Italia să poată vota. Pentru aceasta este nevoie de eficiență, însă țineți cont că cei din comisiile de vot supuși unui efort fizic și psihic constant timp de 15-16 ore și merită același respect precum cei care stau la rând să voteze.

Este important să ne exercităm drepturile democratice manifestând, în același timp, înțelegere, calm și respect unii față de alții, cu convingerea că fiecare dintre noi reprezintă România. Autoritățile diplomatice și consulare din Italia au acționat și vor acționa întotdeauna cu bună credință și devotament necondiționat pentru apărarea intereselor și imaginii României și în serviciul românilor din Italia.

Ambasada României în Italia
Via Nicolò Tartaglia, 36
00197 ROMA

Nessun commento:

Posta un commento