La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 4 novembre 2014

Solidari cu românii din diaspora care au mers la vot!‏

Asociaţia Culturală Româno-Italiană Noua Dreaptă (ACRI-ND) este solidară cu toţi românii din diaspora şi în mod special cu cei din Italia, care astăzi (2 noiembrie 2014) au întâmpinat dificultăţi sau chiar au fost efectiv împiedicaţi să-şi exercite dreptul la vot garantat de Constituţie prin articolul 36. De asemenea atragem atenţia asupra încălcării acelor articole constituţionale care asigură buna relaţionare dintre statul român şi cetăţenii emigraţi în străinătate, în special articolele 7 şi 17.

Din cauza incompetenţei Ministerului Afacerilor Externe, secţiile de votare din diaspora nu au fost echipate corespunzător pentru „a face faţă” miilor de români care au dorit să-şi exprime votul, astfel că aceştia au fost nevoiţi să aştepte ore întregi la rând sau chiar nu au reuşit să voteze de loc datorită cozilor imense şi haotice care s-au creat şi datorită lipsei de material logistic (ştampile, cabine, personal, etc.)

Deşi românii din diaspora nu au emigrat de plăcere, aceştia au găsit timp şi voinţă pentru a se prezenta la vot şi pentru a contribui astfel la buna funcţionare a sistemului politic din România în speranţa că societatea românească va reuşi să găsească pe viitor acel echilibru capabil să asigure prosperitatea tuturor cetăţenilor.

Ţinând cont de cele întâmplate, cerem tragerea la răspundere a celor vinovaţi pentru numărul insuficient de secţii de votare din diaspora şi pentru atitudinea dispreţuitoare la adresa românilor de pretutindeni.

Biroul de Presă al Asociaţiei Culturale Româno-Italiene Noua Dreaptă

Solidari cu românii din diaspora care au mers la vot!

Nihil sine Deo!

ACRI-ND (www.nouadreaptaitalia.org)

Nessun commento:

Posta un commento