La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 4 marzo 2021

A fost vaccinată persoana cu numărul un milion în România

O femeie de 86 de ani din București a fost persoana cu numărul un milion vaccinată anti-COVID în România. Doza de vaccin i-a fost administrată de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

 

De asemenea, premierul Florin Cîțu a participat și el la vaccinare, care a avut loc la Spitalul Universitar de Urgență București.

 


"Un moment la care în 27 decembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. 


Ținta inițială era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. 

Am fost mai aproape", a spus Florin Cîțu.

 

Gheorghiță a declarat ulterior că a ales să facă el vaccinul pentru că în ultima perioadă i-a lipsit contactul cu pa

cienții, motiv pentru care în perioada următoare intenționează să facă voluntariat în centre de vaccinare.


Video

Sursa: Euractiv

Nessun commento:

Posta un commento