La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 26 marzo 2021

Badante italiana di anni 58, indagata in stato di libertà per il reato di furto pluriaggravato.

CREMA (26 marzo 2021) 

La scorsa settimana una signora di 81 anni, domiciliata nel Cremasco ha presentato una denuncia contro la sua badante in quanto si era accorta della mancanza di alcuni oggetti preziosi appartenenti a lei e alla sorella di 85 anni, tutto in valore di circa 15.000 euro. 

La Polizia ha indagato e sin da subito si sono concentrati sulla badante delle due donne anziane, rivelandosi anche che la stessa aveva precedenti per altri furti.

 

Gli oggetti preziosi sono stati trovati e recuperati in due negozi “compro oro” di Crema, i cui titolari erano ignari della provenienza illecita dei gioielli, intanto identificando la badante come venditrice dei beni.

Di conseguenza la badante risulta essere indagata per il reato di furto, aggravato in quanto ha approfittato del rapporto fiduciario originato dalle relazioni domestiche esistenti con le vittime. 


Sono in corso ulteriori approfondimenti per verificare l’esistenza di situazioni analoghe presso precedenti datori di lavoro dell’indagata.


Fonte: Crema


Întrucât puțin se știe despre fapta de "circonvenzione dell'incapace" sau abuzul de încredere asupra persoanei vulnerabile, Romeninitalia.com a demarat o campanie de informare a persoanelor din această categorie profesională, de orice naționalitate, de pe teritoriul Italiei care profesează în domeniul ingrijirii bătrânilor.

 

În cadrul acestei campanii, vom publica articole cu explicații ale hotărârilor judecătorești pronunțate împotriva badantelor, vom organiza interviuri și dialoguri cu scopul de a răspunde întrebărilor și de a preveni astfel săvârșirea fără intentie sau din eroare a faptelor împotriva persoanelor vârstnice.

 

Deoarece Populatia din categoria vârstei a treia este considerată în general vulnerabilă datorită  capacitătii lor fizice si psihice reduse de a se apăra sau de a sesiza pericolul, faptele vor fi considerate mai grave iar autoritățile vor adaugă un spor de pedeapsa pentru circumstanță agravantă.

 

In Italia fapta de abuz de încredere asupra persoanei vârstnice este pedepsită cu închisoarea de la 2 la 6 ani și cu amenda iar Furtul agravat - pentru că badanta se află deja în casă din care a comis furtul - se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 6 ani plus amendă. 

Cu ajutorul avocatului, se poate cere reducerea pedepsei că urmare a recunoasterei faptei sau se poate încerca încheierea unui acord între părți in vederea retragerii plângerii. 

 

Pentru mai multe informații scrieți-ne la adresa: donnebadanti@gmail.com

 

 

Nessun commento:

Posta un commento