La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 4 marzo 2021

Badante și manager al unei bănci acuzați de înșelăciune a persoanei vulnerabile

Carabinierii din Torino San Carlo au pus în executare, ieri dimineață, joi, 4 martie 2021, trei măsuri asigurătorii de arest la domiciliu, emise de biroul Gip (Judecător de investigații preliminare) de pe langă instanța din Torino. Conform rechizitoriului procurorului local, aceste persoane sunt acuzate de înșelăciune a persoanelor vulnerabile (circonvezione dell'incapace), delapidare, furt de la domiciliu, precum și utilizarea necorespunzătoare și falsificarea cardurilor de credit.

 

Ancheta desfășurată de autorități în perioada septembrie 2019 - august 2020 și coordonată de Procurorul Valentina Sellaroli, a pornit de la plângerea prezentată de o femeie care a raportat că tatăl ei, în vârstă de 97 de ani, fost manager Fiat, decedat recent a fost înșelat și jefuit de mult timp de doi îngrijitori români și managerul sucursalei sale bancare, acum pensionar. 

 

Ancheta a permis constatarea faptului că cei trei suspecți au exploatat starea psihofizică slabă a victimei în vârstă și au determinat-o să efectueze acte patrimoniale și juridice în interesul lor propriu, însușindu-și fără drept sume de bani din contul lui curent, bunuri din locuința sa și folosind cardurile lui de plată.

 

Cei 3 erau trecuți în testamentul fostului manager de la Fiat Torino- moștenitori universali.


În timpul anchetei, în urma unei percheziții domiciliare în casa celor două femei, s-au descoperit  bijuterii, picturi, mobilier și rame aparținând defunctului.


Pentru această infracțiune, legea italiana prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 6 ani și amendă de la 200 la 2000 euro.

 

Fonte: TorinoToday

Nessun commento:

Posta un commento