La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 1 marzo 2021

Un tip de fraudă informatică cunoscută sub numele de „Omul din mijloc”/ Man in the middle a fost descoperită de poliția financiară din Treviso.

Un tip de fraudă informatică cunoscută sub numele de „Omul din mijloc”/ Man in the middle a fost descoperită de poliția financiară din Treviso.

 

Victima a fost un un om de afaceri venețian.

Acest tip de înșelătorie cere 3 persoane: una care trimite un email cu o factură sau orice document comercial cu detaliile unui cont curent, a doua persoana este cel care urmează să achite costul unui serviciu sau un produs accesand acel link de plată si persoana din mijloc:

Autorul fraudei, care după ce a putut accesa în mod ilegal căsuța de e-mail a victimei, începe o activitate de observare a e-mailurilor schimbate cu clientul, care poate dura zile sau luni.

După o lungă așteptare a emailului cu codul Iban indicat de vânzător,  escrocul intervine pentru a înlocui acest cod cu propriul său cod iban. 


Astfel, în momentul transferului bancar, banii ajung în contul escrocului care golește contul curent cu o serie de transferuri în conturi străine sau prin retrageri multiple, cu mai multe carduri ATM asociate aceluiași cont.

 

Antreprenorul venețian descoperise că un transfer bancar de 20 de mii de euro, efectuat pentru achiziționarea unei mașini în favoarea unei reprezentanțe venețiene, nu a avut succes: suma a fost debitată periodic, dar nu a ajuns niciodată la dealer.


Finanțatorii au demascat înșelătoria blocând contul curent al escrocului, un român în vârstă de 41 de ani rezident în zona Padova. Acesta se află acum supus interogatoriului Procurorului din Milano pentru a se descoperi complicii. Pedeapsa prevazută este de până la 3 ani de închisoare.


Sursa: Unione Sarda


Consulenza romeninitalia

Nessun commento:

Posta un commento