La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 1 marzo 2021

Român de 35 de ani expulzat (din nou) din Italia

In urma controalelor efectuate de Poliția de Stat și Arma dei Carabinieri, un român „domiciliat” la ferma Belfuggito din Sant'Angelo a fost expulzat de pe teritoriul italian. 


Bărbatul în vârsta de 35 de ani, fără adăpost în Italia, șomer și pe numele căruia există deja emis un alt decret de expulzare, a fost însoțit de către autorităti la aeroportul Orio al Serio (Milano Bergamo) pentru a fi imbarcat într-un zbor către București. 


În plus, românul a fost denunțat pentru amenințări la adresa polițistului (ultraj) care îl identifica. 


Vă reamintim că:

Puteți locui în altă țară din UE atâta timp cât îndepliniți condițiile de ședere. În caz contrar, autoritățile naționale vă pot cere să părăsiți țara.

 

În cazuri excepționale, puteți fi expulzat din motive de ordine sau de securitate publică, dar numai dacă autoritățile pot dovedi că reprezentați o amenințare reală și suficient de serioasă la adresa intereselor fundamentale ale societății.

 

Cererea de părăsire a teritoriului sau decizia de expulzare trebuie să vi se comunice în scris. Ea trebuie să includă toate motivele invocate și informații privind căile de atac pe care le aveți la dispoziție și data până la care se poate contesta decizia în cauză.


Surse: Il Giorno, Consulenza legale, Europa.eu


Nessun commento:

Posta un commento