La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 21 marzo 2021

Badanti infedeli raggirano anziani e li derubano di ventimila euro

Con il pretesto di familiari molto malati che avrebbero bisogno di cure costose si fanno dare dai due anziani a cui badavano 20mila euro, i risparmi della coppia ultra 80enne che vive a Falconara

Le tre donne badanti romene sono stati denunciate per la circonvenzione d’incapace.


Due sono sorelle, l’altra è una loro amica e si occupavano a turno della coppia nelle faccende domestiche, preparazione del pranzo, della cena, facevano la spesa e gestivano la routine casalinga.


Si sono confessati della situazione difficile a casa, di salute, di alcuni loro parenti stretti malati gravemente che avevano bisogno di soldi per le cure. I due anziani mossi a compassione hanno offerto loro assegni, trasferimenti di denaro in Romania e pagato finanziamenti per loro. 

Le tre donne avrebbero approfittato anche di prelievi al bancomat sul conto dei coniugi per pagare bollo e assicurazione di auto proprie oltre alle ricariche telefoniche.

Questo fino a quando i parenti della coppia anziana hanno capito e hanno denunciato le donne. 


Le donne sono irreperibile e l'udienza è stata rinviata al 3 maggio, comunque il processo può continuare con loro essendo assente.


Fonte: Il Resto di Carlino Ancona


Întrucât puțin se știe despre fapta de "circonvenzione dell'incapace" sau abuzul de încredere asupra persoanei vulnerabile, Romeninitalia.com a demarat o campanie de informare a persoanelor din această categorie profesională, de orice naționalitate, de pe teritoriul Italiei care profesează în domeniul ingrijirii bătrânilor.

În cadrul acestei campanii, vom publica articole cu explicații ale hotărârilor judecătorești pronunțate împotriva badantelor, vom organiza interviuri și dialoguri cu scopul de a răspunde întrebărilor și de a preveni astfel săvârșirea fără intentie sau din eroare a faptelor împotriva persoanelor vârstnice.

Necunoașterea legii nu este o apărare potrivită pentru nicio persoană. Cel mai adesea badanta află cu stupoare că a fost denunțată de rudele sau prietenii bătrânului pe care îl au în grijă pentru un gest considerat nesemnificativ.


Astfel badantele se află fără să știe în față unui pericol iminent: condamnarea la o pedeapsa cu închisoarea.
Populatia din categoria vârstei a treia este considerată în general vulnerabilă deoarece capacitatea lor fizică de a se apăra în fața unei potențiale agresiuni si capacitatea lor psihică de a sesiza pericolul sunt mai reduse decât în mod normal, ceea ce poate favoriza apariția unor situații de abuz împotriva lor. 


In Italia fapta de abuz de încredere asupra persoanei vârstnice este pedepsită cu închisoarea de la 2 la 6 ani și cu amenda.


Pentru mai multe informații scrieți-ne la adresa: donnebadanti@gmail.com


Fcb

Nessun commento:

Posta un commento