La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 7 marzo 2021

Tânărul campion născut în România, cu cetățenie italiană, Eduard Gugiu a câștigat două medalii: argint și bronz, la concursul din Trieste

Eduard Gugiu Timbretti membru al clubului de înnot Blu2006 din Torino, a câștigat două medalii în această a doua zi a Campionatului Italian de Scufundări de Iarnă de la Trieste.

 

Seara trecută a urcat pe a doua treaptă a podiumului cu 372,35 puncte precedat doar de Andreas Sargent Larsen (Fiamme Oro / Aniene) cu 392,80 puncte, astfel câștigând medalia de argint. Dar tânărul nu s-a oprit aici, acesta a caștigat și o medalie de bronz în finala de săritură la trambulină de 3 metri (primul fiind Lorenzo Marsaglia de la Marina Militare / Circolo Canottieri Aniene cu 416,70 puncte, al doilea Andreas Larsen de la Fiamme Oro / Circolo Canottieri Aniene cu 363,85 puncte, iar al treilea Eduard Gugiu Timbretti cu 356,00 puncte). Claudio Leone, antrenor al clubului de înnot Blu2006-Torino, a avut onoarea de a participa la ceremonia de premie, emoția și entuziasmul fiind vizibile pentru aceste importante succese sportive ale tânărului.

 

Tânărul de optsprezece ani antrenat de Claudio Leone la asociația sportivă Blu2006-Torino născut din părinți români și-a luat cetățenie italiană pe 20 iunie 2019 în Municipiul Cuneo din numeroase motive, unul fiind impedimentul participării sale la diverse campionate internaționale reprezentând Italia, țara în care acesta a crescut.

 

Primul succes l-a avut la doar 10 ani-devenind campion al Italiei la două trambuline, dar primul contact cu piscina avându-l la vârsta de 3 ani, își amintește cu mândrie tatăl acestuia. Acesta își dedică aproape toate după-amiezile, scufundărilor. După terminarea orelor, la ora 13:00 părăsește școala din Cuneo și se deplasează cu trenul până la piscina din Torino, unde acesta se antrenează. Antrenorul îl apreciază foarte mult pe tânărul campion, pentru ambiția de care a dat dovadă, deși având o situație financiară nu foarte strălucită, mama sa lucrând ca îngrijitoare iar tatăl său ca mecanic auto. Aceștia l-au sprijinit pe unicul lor băiat, iar acesta i-a făcut mândri în nenumărate rânduri.

 

Surse: HealthyNewzz, La Stampa

 

 

Nessun commento:

Posta un commento