La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 21 marzo 2021

Infracțiunii de înșelare a persoanelor vulnerabile (circonvenzione dell’incapace in it.), care sunt condițiile?

În scopul configurării infracțiunii de înșelare a persoanelor vulnerabile (circonvenzione dell’incapace in it.), trebuie îndeplinite următoarele condiții: 

 

a) persoana vătămată suferă de o boală mintală, de o stare patologică sau de o deficiență psihică, evaluate în funcție de: vârsta avansată, fragilitatea caracterului sau de dinamica relațională anormală cu persoanele din anturaj.


Această evaluare poate fi efectuată pentru prima dată în timpul procesului penal. Badanta poate cunoaște sau nu aceste patologii. De către instanțe se prezumă că,  fiind aproape de persoană vârstnică, badanta va cunoaște mereu care îi sunt slăbiciunile.

 

"Nu este necesar ca bătrânul/bătrână aflată sub îngrijirea badantei să se afle într-o stare evidentă de incapacitate de a înțelege și de a vrea, deoarece chiar și un psihic minim afectat este suficient pentru ca Instanța de Judecată să considere că bătrânul a putut fi ușor manipulat sau inșelat" (Curtea de Casatie Roma). 


Prin urmare badanta are puține șanse de apărare, aproape întotdeauna hotărârea judecătorească va fi de condamnare.

 

b) Orice activitate de convingere sau influențare a voinței bătrânului aflat în grija dvs, pentru îndeplinirea unui act juridic cu un efect dăunător lui, dar în beneficiul dvs sau a altora din anturajul dvs, este considerat abuz asupra persoanei vulnerabile.


Inscrie-te pentru o discutie online


Nessun commento:

Posta un commento