La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 1 marzo 2021

Români arestați pentru posesie de bunuri de proveniență necunoscută

Un cuplu de români, de 47 de ani, respectiv 46 de ani, a fost denunțat pentru posesie de bunuri furate de poliția de frontieră. Soții au fost opriți la intrarea în tunelul Mont Blanc din Courmayeur, în urma controalelor efectuate în vederea opririi imigrației ilegale. La bordul mașinii, polițiștii au găsit mărfuri, incluzand îmbrăcăminte, cosmetice și parfumuri, pentru o valoare totală de peste 6.500 de euro.

  

Mărfurile ambalate și, în unele cazuri, prevăzute și cu etichete cu preț și tagurile antifurt, nu aveau documentație și chitanțe fiscale care să justifice proveniența lor. 


Romanii au fost astfel denunțați pentru deținere de bunuri furate. Femeia a fost sancționată si pentru nerespectarea reglementărilor anti-Covid, deoarece nu îndeplinea condițiile de necesitate sau urgență pentru a intra în Italia.


In Italia, conform art. 648 cod penal italian, cel care cumpără, primește sau ascunde bani sau lucruri care provin din orice infracțiune pentru a obține un profit pentru el sau pentru alții poate fi pedepsit cu închisoare de la doi la opt ani și cu amendă de la 516 la 10.329 euro pentru comiterea infractiunii de ricettazione.


Sursa: ValledaOsta 


Consulenza per i romeninitalia

Nessun commento:

Posta un commento