La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 6 settembre 2013

Invito al Concerto dell'Orchestra Filarmonica "Mihail Jora" di Bacau


Cari amici dell'Accademia di Romania,

vi invitiamo al Concerto dell'Orchestra Filarmonica "Mihail Jora" di Bacau

Lunedi 9 settembre 2013, ore 20.30

Direttori

Vivian Conejero - Stati Uniti d'America

Howie Ching - Canada/Cina

Musiche di: L.van Beethoven, F. Mendelssohn, N.A. Rimsky-Korsakov., J. Strauss, F. von Suppe, G. Verdi, R. Wagner.

Aula Magna della Facoltà di Lettera e Filosofia
Via Ostiense 234, 00144 Roma,
(Metro B - Fermata Marconi)

Ingresso Libero

Accademia di Romania in Roma

-----------------------------------------------------------------------------------------
Concertul Orchestrei Filarmonice „Mihail Jora” din Bacău la Roma

Luni, 9 septembrie, în Aula Magna a Facultăţii de Litere şi Filosofie din cadrul Universităţii Roma Tre (via Ostiense 234, Roma), se va desfăşura concertul Orchestrei Filarmonice „Mihail Jora” din Bacău, un nou moment românesc în panorama muzicală romană şi o etapă importantă în cadrul unui turneu prin Italia al Orchestrei Filarmonice din Bacău.

Orchestra, fondată în 1956, reuneşte un grup de aproximativ 75 de muzicieni talentaţi. Majoritatea instrumentiştilor fac parte din diferite formaţii camerale precum orchestra de cameră "Tescana", "Trio Syrinx”, câştigător a şase premii internationale la cele mai importante competitii, cvartetul "Fagottissimo", Cvartetul "Consonante", Duo "Capriccio".

Cu ocazia concertului programat la Roma, dirijorii-invitaţi Vivian Conejero (SUA) şi Howie Ching (Canada/China) propun un program unic ce cuprinde Wagner, Beethoven, Mascagni, Ceaikovsky, Verdi, Mendelssohn, J. Strauss, Rimsky-Korsakov, Brahms, F. von Suppe.

Orchestra Filarmonică „Mihail Jora” din Bacău a sustinut de la infiinţare peste 1000 de concerte in Italia, Franta, Germania, Spania, Gibraltar, SUA, Grecia, Malta, Olanda, Austria, Elvetia, Ucraina, Moldova, Coreea. A participat la festivalul "Altamura Music Festival On The Greene" şi la a XX-a aniversare a festivalului "L. v. Beethoven".

Concertul de la Roma este organizat sub patronajul Ambasadei României in Italia, al Accademiei di Romania şi al Facultăţii de Litere şi Filosofie din cadrul Universităţii Roma Tre.

Accesul publicului la concertul organizat la Aula Magna a Facultăţii de Litere şi Filosofie din cadrul Universităţii Roma Tre (via Ostiense 234, Roma) este GRATUIT.

Sursa: AMBASADA ROMÂNIEI în Republica Italiană

Nessun commento:

Posta un commento