La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 10 settembre 2013

Participarea Ambasadorului la serata dedicată României în cadrul Festivalului Marsciano Arte Giovani 2013 în Provincia Perugia

Roma, 9 septembrie 2013

Comunicat de presă

Vineri, 6 septembrie 2013, Ambasadorul României în Italia, dna. Dana-Manuela Constantinescu, s-a deplasat în localitatea Marsciano, în Provincia Perugia, la invitaţia Asociaţiei Românilor din Italia (ARI), filiala Umbria, pentru a participa la serata dedicată României în cadrul Festivalului Marsciano Arte Giovani 2013.

Manifestarea culturală a constat într-o prezentare a momentului istoric al introducerii Renaşterii în Transilvania şi o expoziţie fotografică de prezentare a regiunii Maramureş. Manifestările culturale au fost organizate cu sprijinul Asociaţiei Culturale de Prietenie Italo-Române, Consulta dei Giovani di Marsciano şi ARI Marsciano.

În cadrul vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu primarul din localitatea Marsciano Alfio Todini, cu vice-primarul, cu consilierul local pentru integrare, cu preotul ortodox din Perugia ş.a. În cadrul discuţiilor cu autorităţile italiene a fost apreciat gradul ridicat de integrare a comunităţii româneşti din localitate, precum şi contribuţia cetăţenilor români la economia regiunii.

Cu ocazia vizitei, doamna Ambasador a discutat cu membrii comunităţii româneşti din Marsciano pe care i-a îndemnat la un efortul concertat pentru promovarea unui candidat român cu ocazia alegerilor administrative parţiale din Italia, programate în primăvara anului 2014. Cu prilejul întâlnirii a mai fost încurajată introducerea cursurilor LCCR în localitate şi frecventarea acestora de către copiii români.

Fotocronica evenimentului o puteţi consulta aici.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento