La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 14 novembre 2013

Robert Dancs, Puştiul-minune al cinematografului italian, iubeşte sarmalele bunicii din România

Robert Dancs și-a convins mama să îl lase la o preselecție alături de
sora lui și a ajuns vedeta Italiei
Sursa: FACEBOOK

Autor: Petrişor Cană

Robert Dancs, copilul de 11 ani al unor imigranţi din Borşa-Maramureş, a fost distribuit în fi lmul "Sole a Catinelle". Pelicula lansată pe 30 octombrie are încasări de peste 35 de milioane de euro.

A văzut lumina zilei în Italia, dar are rădăcini româneşti. Robert Dancs e puştiul de 11 ani care a uimit lumea cinematografiei după ce a fost distribuit într-un film, "Sole a Catinelle", alături de actorul Checco Zalone. Încasările apreciate de presa din Peninsulă se ridică la peste 35 de milioane de euro. Experţii în domeniu nu exclud ca băiatul să fie recompensat cu un premiu pentru interpretarea excepţională.

E fan Juventus

"Locuieşte în Sarinco, cântă la pian şi e fan Juventus", au transmis pentru "Evenimentul zilei" fanii lui Robert. E cel mai mic membru al familiei, formate din mama şi cei doi copii, pentru că părinţii sunt divorţaţi. Karolina Stetcu, mama lui Robert, a povestit presei din Italia că e din oraşul Borşa, judeţul Maramureş, şi a plecat din România în anul 1996, alături de fostul ei soţ, Ion Dancs.

Au ajuns în Brescia, la o mătuşă, unde ea s-a angajat la o firmă care produce echipamente sportive. După despărţirea de Ion, Karolina a urmat cursuri de asistenţă socială, pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. Ion şi-a deschis o firmă de construcţii şi trăieşte cu o tânără de 20 de ani.
Mama lui Robert, Karolina (stânga), alături de fi ul ei (dreapta)
și de actorii din fi lm
Sursa: FACEBOOK

Actor din întâmplare

Deşi timpul nu i-a permis să stea tot timpul lângă ei, norocul Karolinei au fost cei doi copii: Robert şi Natalia. Sora micului actor are 13 ani. Cei trei locuiesc în Sarnico- Lombardia. "Marele noroc a venit din întâmplare. În 2011 am înscris-o pe fiica mea la o agenţie de publicitate", a povestit Karolina pentru site- ul mentiinformatiche. com. Mai mult în joacă, a luat adresa agenţiei de la alţi copii, care apăruseră în reclame. Apoi, fata a apărut pe diferite panouri de publicitate. În ziua preselecţiei pentru film, Natalia spera să obţină un rol într-un spot publicitar. "Eu n-am văzut Roma! Sunt bilete de tren pe ofertă", i-a spus puştiul de 11 ani mamei sale.

Aşa a ajuns în capitala Italiei cu sora lui şi a fost ales din 80 de candidaţi. Regizorul Gennaro Nunziante a povestit: "Mulţi dintre copii au venit de la şcoli de actorie. Dar el a fost spontan. A interpretat scena copilului care îi spune lui Checco: "Tată ... mă scoţi din sărite“. "Era foarte timid şi şi-a spus replica cu glas scăzut, apoi l-am rugat să recite din nou cu glas tare, şi el a spus fraza strigând. I-am dat rolul în seara aceea". Robert încă nu a decis dacă vrea să-şi continue cariera de actor, dar ar vrea să fie la fel de bun ca Checco. I-ar plăcea să fie şi arheolog, geograf, alpinist dar, mai ales, fotbalist.

Odată pe an, merge la bunici, în Borşa. "Este foarte frumos", spunea micul actor. Ştie atât limba italiană, cât şi româna. Îi plac la nebunie lasagna, carnea de pui, supele dar, cel mai mult, îi plac sarmalele făcute de bunica lui, din România. În film, el joacă rolul fiului personajului interpretat de Checco Zalone. Auzind vestea de la "Evenimentul zilei", primarul din Bocşa, Tony Mihali, a spus:"Sunt mândru de el. Merg în Italia să-i cunosc familia".

Sursa: Evenimentul zilei www.evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento