La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 14 marzo 2014

Ambasada României în Italia va participa la Zilele Internaţionale ale Francofoniei de la Roma

COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasada României în Italia, în colaborare cu Accademia di Romania, va participa la Zilele Internaţionale ale Francofoniei de la Roma, prin proiecţia în cadrul festivalului FrancoFilm a peliculei Eu cînd vreau sa fluier, fluier de Florin Şerban. Filmul este o dramă cinematografică regizată de Florin Şerban dupa piesa omonimă de Andreea Vălean şi a primit Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin în 2010.

A cincea ediţie a Francofilm - Festivalul de Film Francofon de la Roma, organizat de Institutul Francez - Centre Saint-Louis, în colaborare cu ambasadele si reprezentantii din ţările membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, va avea loc 14-21 martie la sediul Institutului francez – Centre Saint-Louis, Largo Toniolo 22. Festivalul prezintă 11 filme de lung metraj din Belgia, Bulgaria, Canada, Quebec, Franţa, Liban, Luxemburg, Maroc, România, Senegal, Elveţia şi Tunisia. Intrarea este gratuită.

Proiecţia peliculei Eu cînd vreau sa fluier, fluier va avea loc joi, 20 martie 2014, orele 21.00.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento