La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 30 marzo 2014

Vizita la Ambasadă a copiilor şi tinerilor din Parohia Ortodoxă Roma 3

COMUNICAT DE PRESĂ

În seara zilei de vineri, 21 martie, Ambasadorul Dana Constantinescu şi colectivul Ambasadei i-au întâmpinat pe copiii şi tinerii din Parohia Ortodoxă Roma 3 în sediul din Via Nicolo Tartaglia 36.
Tinerii români rezidenţi în Italia au avut ocazia să cunoască personalul Ambasadei şi domeniile în care acesta işi desfăşoară activitatea. La rândul lor, membrii Ambasadei au adresat întrebări legate de felul cum percep tinerii identitatea românească, precum şi experienţa concretă de emigraţie din România către Italia, în plan social, cultural şi educaţional. Tinerii au fost încurajaţi să se integreze în societatea italiană şi să aprecieze ţara-gazdă, însă totodată să se simtă mândri de identitatea lor românească.
Acţiunea s-a înscris în practica misiunii de strângere a legăturilor directe cu membrii comunităţii româneşti din Italia. Prin acest tip de iniţiative se urmăreşte realizarea unei comunicări directe pe probleme specifice, necesară identificării unor posibile modalităţi de sprijin pe care Ambasada, în limitele în care activează, îl poate oferi, dar şi modul în care noile generaţii se pot implica în sprijinul unei mai bune percepţii a comunităţii româneşti, la nivelul societăţii italiene.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento