La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 30 marzo 2014

Sportivi români participanţi la Maratonul de la Roma

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 22-24 martie, Ambasadorul Dana Constantinescu şi reprezentanţii Ambasadei i-au încurajat şi i-au felicitat pe sportivii sosiţi din România pentru a participa la Maratonul de la Roma, aflat la cea de-a XX-a ediţie.
Astfel, sâmbătă 22 martie, Ambasadorul a fost prezent la Palazzo dei Congressi din EUR, unde a avut loc înregistrarea sportivilor şi ridicarea numerelor de competiţie. Aici a avut loc o primă întâlnire cu grupul de sportivi sosiţi din România, cărora le-a mulţumit pentru prezenţa la Roma şi i-a încurajat în perspectiva competiţiei. Grupul de sportivi sosiţi din România a depăşit 100 de persoane, aflându-se în topul primelor 10 state reprezentate la acest maraton.
Duminică, 23 martie, un reprezentant al Ambasadei împreună cu membri ai comunităţii româneşti i-au încurajat pe maratoniştii români şi au alergat în semn de solidaritate în cadrul cursei de 5 km.
Printre sportivii cei mai vizibili s-a numărat şi Ilie Roşu, sosit din Vrancea, care a alergat întregul traseu al maratonului purtând steagul României şi cel al Italiei. Mai multe informaţii despre activitatea sportivă dedicată României se găseşte pe blogul www.ilierosu.ro .
Luni, 24 martie, o parte din sportivii care au încheiat cursa de 42,195 km au fost primiţi la sediul Ambasadei şi felicitaţi pentru demersul lor.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento