La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 19 giugno 2014

Delegaţie a Ministerului Apărării român aflat în vizită la Roma

Marţi, 17 iunie, ambasadorul Dana Constantinescu a întâmpinat la sediul ambasadei o delegaţie a ministerul Apărării, condusă de Valeriu Nicut, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare.

Delegaţia ministerului Apărării s-a aflat la Roma pentru a participa la Conferinţa Ministerială Internaţională privind sprijinul pentru Forţele Armate Libaneze, organizată de MAE italian, care a avut, în principal, ca obiectiv consolidarea sprijinului oferit Forţelor Armate Libaneze de către comunitatea internaţională, întărirea parteneriatului dintre donatorii internaţionali şi Liban, coordonarea acţiunilor participanţilor la activitate ş.a.

Conducerea misiunii internaţionale ONU de menţinere a păcii în Liban (UNIFIL) este deţinută de Italia, care asigură totodată cel mai numeros contingent de militari. România acordă o importanţă majoră misiunilor ONU de menţinere a păcii în Orientul Mijlociu, iar cooperarea în acest domeniu reprezintă o altă dimensiune a relaţiei bilaterale excelente dintre România şi Italia.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento