La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 29 giugno 2014

Pe scurt...

Pe 14 iunie la Castelbuono (PA), Club Rotary Parco delle Madonie a donat texte în limbă română bibliotecii comunale, punându-le la dispoziția întregii comunități, române și italiene.
Citește știrea pe Castelbuono.org .


Un român de 34 ani din Palma di Montechiaro (AG), Daniel Roșu, a fost găsit mort sâmbătă dimineață 14 iunie în mașina sa Mercedes Cl. A, dat dispărut de soție de vineri după-amiază. Corpul bărbatului nu prezintă semne de violență. Autopsia va indica motivul decesului.
Citește știrea pe AgrigentoWeb .



Un muncitor român de 40 de ani a căzut de la câțiva metri în timp ce lucra la un zid: este în stare gravă. Accidentul a avut loc vineri 14 iunie după-amiază în zona Muoio la Agropoli (SA). Victima a fost transportată în eliambulanta la spitalul di Nocera Inferiore, unde este încă în stare critică prezentând leziuni grave.
Citește știrea pe Giornale del Cilento .


Un român de 51 ani s-a accidentat grav la locul de muncă la firma metalmecanică 2VI Srl din Roncà (VR). În tura de dimineață din 10 iunie, în timp ce lucra la presa mecanică și-a prins mâna zdrobindu-și-o. Dus de urgență cu elicopterul la spitalul din Borgo Trento, a fost supus unei delicate intervenții chirurgicale pentru a-i uni artul amputat, cu un timp de reuperare de 90 zile.
Citește știrea pe Veronasera .


Un român de 45 ani a fost lovit de o mașină, care nu s-a oprit, în timp ce mergea pe marginea străzii Ispica-Pozzallo. Accidentul a avut loc în seară de 8 iunie la aproximativ oră 22. Românul va rămâne internat în spitalul Maggiore din Modica (RG) timp de 10 zile.
Citește știrea pe Quotidiano di Ragusa .


Un ciclist român de 24 ani a fost lovit de o BMW în dimineața de 10 iunie în Fossignano, Aprilia și se află internat în stare gravă în Clinica Città di Aprilia. La locul accidentului a intervenit poliția pentru constatările cazului.
Citește știrea pe H24Notizie .


Un român de 21 ani a fost rănit în dimineața din 10 iunie de un balon de apă aruncat de la o fereastră a liceului Nautic di Cagliari pe mașina sa Peugeot în mers. Impactul violent a produs spargerea un geam lateral, accidentând ușor șoferul. Gluma studenților ar fi putut avea consecințe mult mai grave.
Citește știrea pe L'Unione Sarda .


Un român de 26 ani a fost internat în seara de 9 iunie cu răni prin înjunghiere la picioare și la cap. Nu este în pericol de viață. Poliția din Montesilvano (PE) investighează.
Citește știrea pe Agi.it .


O tânără româncă din Baiano (AV), după o ceartă cu prietenul său pe 14 iunie, s-a rănit înjunghiindu-se la gât. Salvată de prietenul său și transportată urgent la spitalul di Nola, a prezentat răni vindecabile în 15 zile.
Citește știrea pe Irpinia24 .


Funcționar public italian de 60 de ani din Zeme (PV) își ia concediu medical de la locul de muncă pentru a însoți o prostituată româncă pe stradă.
Urmărit și oprit de poliție pe 4 iunie, după două luni de anchetă, bărbatul a fost denunțat pentru complicitate în prostituție și fraudă agravată împotriva statului.
Citește știrea pe La Provincia Pavese .

Nessun commento:

Posta un commento