La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 1 giugno 2014

Festivalul de Muzică de Cameră SoNoRo la Arezzo și Sansepolcro

COMUNICAT DE PRESĂ
Festivalul de Muzică de Cameră SoNoRo la Arezzo și Sansepolcro

În perioada 2 – 7 iunie 2014, în continuarea workshopurilor de la Montepulciano, incluse în programul SoNoRo - Interferențe 2014 organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, cele mai prestigiose săli de concert din Arezzo și Sansepolcro vor găzdui Festivalul de Muzică de Cameră SoNoRo Arezzo, cu participarea următorilor muzicieni: pianista Diana Ketler, violonista Alina Pogostkina, violonistul Thomas Gould, violistul Răzvan Popovici, violoncelistul Valentin Răduțiu și flautistul Massimo Mercelli. Concertele organizate în cadrul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo Arezo vor avea loc după cum urmează:

- 2 iunie 2014, ora 21:00, Teatro Vassariano – Piazza del Praticino din Arezzo – concert de deschidere
- 4 iunie 2014, ora 21:00, Auditorium Santa Chiara – Piazza Santa Chiara din San sepolcro
- 5 iunie 2014, ora 21:00, Casa Museo Petrarca din Arezzo
- 7 iunie 2014, Palazzo Albergotti din Arezzo – Via Borgunto – concert de închidere

În cadrul celor 4 concerte tinerii muzicieni invitați vor interpreta piese de George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Carla Maria Von Weber, Johannes Brahms, Antonín Dvořák, Franz Schubert, Anton Webern, Zoltan Kodaly, Ludwig Van Beethoven și Gabriel Fauré.
Eveniment organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.
***
Creat în 2007, programul educativ SoNoRo – INTERFERENŢE este o iniţiativă în premieră în România, care doreşte să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizonului lor cultural, în context european. Unul dintre scopurile acestui program educativ este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene.
Tinerii muzicieni români admişi la selecţia ediției 2014 au avut ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite Universități de Muzică din Europa. Astfel, anul acesta au fost organizate în cadrul programului patru workshop-uri de câte o săptămână, în România, la Portul Cultural Cetate și la Busteni, în Castelul Cantacuzino, în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), și, în premieră, și în Germania, la Academia de Muzică Bad Endorf. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni au interpretat lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale au avut loc la Portul Cultural Cetate, Bucureşti, Bușteni, Montepulciano și Bad Endorf.

Responsabil proiect: MIHAI STAN
Tel. +39.041.5242309
Mail mihai.stan@icr.ro
INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ȘI CERCETARE UMANISITCĂ DE LA VENEȚIA

Nessun commento:

Posta un commento