La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 7 maggio 2020

Câți bani trimit românii stabiliți în Italia către casă? Sume impresionante care continuă să crească

Autor: Leonard Bădilă
6 mai 2020
    
Potrivit unui studiu publicat recent de fundația italiană Leone Moressa, românii aflați la muncă în Italia au trimis în România, în 2019, peste 600 de milioane de euro. Din acest lucru reiese că românii din Italia sunt în topul străinilor care trimit bani acasă.

Studiul arată că peste 500 de euro de persoană au fost trimiși în țară anul trecut, în condițiile în care în Italia sunt rezidenți peste 1,2 milioane de români, conform La Repubblica.

Cetăţenii din Bangladesh rămân însă pe primul loc al clasamentului. Ei sunt „premianții”, urmați de români, filipinezi, pakistanezi și senegalezi.

Suma de bani continuă să crească

Suma de bani care iese din Italia către țările de origine ale migranților continuă să crească, conform sursei menționate. În anul 2019, din ţară au ieșit peste 6 miliarde de euro: cu 4% mai mult decât anul precedent. Anul 2020 în schimb, rămâne un factor necunoscut, asupra căruia contextul epidemic va cântări greu. De exemplu, Banca Mondială estimează o scădere de 20% la nivel global.

„În medie, fiecare imigrant din Italia a trimis în țara sa aproape 1.200 de euro în 2019, aproximativ 100 de euro pe lună. Valoare care scade sub media celor mai numeroase naționalități: România – 42,37 euro pe lună de persoană și Maroc – 64,66 euro. În medie, fiecare cetățean din Bangladesh a trimis în schimb peste 6.000 de euro pe an sau peste 500 de euro pe lună. Peste 200 de euro pe lună au fost trimiși de cetățenii din Filipine, Pakistan, Senegal și Sri Lanka”, transmite sursa menționată.

Sursa: Capital

Nessun commento:

Posta un commento