La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 31 maggio 2020

Familia unui român mort în Italia într-un accident de muncă, despăgubită după 8 ani

Libertatea > Ştiri > Știri Externe 

Familia lui Vasile Grădinaru, un român care a murit la doar 43 de ani pe un şantier din comuna Montereale (provincia L'Aquila, regiunea Abruzzo, Italia), a fost despăgubită abia după 8 ani de la tragicul eveniment, informează cotidianul online Il Capoluogo. 

De Mihai Toma, Vineri, 29 mai 2020

Românul a murit în anul 2012, în condiții groaznice: a fost lovit de cupa încărcată cu ciment a unui excavator în cătunul San Giovanni Paganica din Montereal. Compania lucra la recondiționarea unui cămin de bătrâni. 

În ciuda ajutorului medical acordat destul de repede cu un elicopter, nu a mai fost nimic de făcut pentru mecanicul Vasile Grădinaru. 

Patronul firmei la care lucra românul, şoferul excavatorului, dar şi topograful companiei au fost trimişi în judecată. 

Vinovații, condamnați, 120.000 de euro pentru familie 

După un proces ce a durat 8 ani – judecătorul Giuseppe Grieco s-a retras, iar procesul a fost reluat de la zero, iar pe 28 mai a venit verdictul:  
- patronul societăţii a fost condamnat la un 1 şi 6 luni de închisoare; 
- şoferul excavatorului şi topograful au primit câte un 1 şi 4 luni de închisoare. 

Judecătorii au dispus suspendarea pedepselor. 

Magistrații au mai stabilit ca familia românului decedat să primească daune provizorii în valoare totală de 120.000 de euro. 

Familia a mai deschis un proces de daune și în civil.

Sursa: Libertatea


Leggi qui l'articolo del 2012:

Nessun commento:

Posta un commento