La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 27 maggio 2020

Poveste emoționantă. O botoșăneancă adoptată în Italia își caută părinții biologici, pentru a le mulțumi că au acceptat ca ea să aibă o altă familie

Sâmbătă, 23 Mai 2020 

Poveste emoționantă. O botoșăneancă își caută părinții biologici, pentru a le mulțumi că și-au dat acordul în vederea adopției sale de către o familie de italieni, dar și să îi ajute, în cazul în care aceștia se află în nevoie.

Carmen a fost adoptată în Italia în urmă cu 22 de ani, iar părinții săi sunt Ciobanu Maria și Ciobanu Vasile, din Dorohoi, judeţul Botoşani, potrivit unei apropiate a femeii.

„Din sentința de adopție, Carmen a aflat că a fost abandonată în Maternitatea din Dorohoi, apoi a fost transferată la Leagănul de copii Sf. Maria din Dorohoi, iar la vârsta de trei ani a fost mutată la Casa de copii Sf. Stelian din Botoșani. Nu-și amintește să fi fost vizitată vreodată de părinții biologici sau de vreo rudă până la vârsta de 12 ani, când a fost adoptată de o familie italiană.

Dacă aveți informații care o pot ajuta pe Carmen să-și împlinească visul de a-și îmbrățișa mama, tatăl și frații naturali, vă rugăm să ne contactaţi. Mai mult, Carmen ar vrea să-i ajute, în caz de nevoie, drept mulţumire că au semnat consimţământul pentru adopţie”, a relatat Azota Popescu, apropiată a dorohoiencei. Apelul a devenit viral pe toate rețelele de socializare.

Sursa: Ştiri Botoşani

Nessun commento:

Posta un commento