La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 10 febbraio 2012

Mihai Răzvan Ungureanu este noul premier

Luni, 06 Februarie 2012.
Autor: Ana Zidărescu, Alexandra Postelnicu

Mihai Răzvan Ungureanu este noul premier desemnat de Traian Băsescu. "Independenţa mea politică îmi garantează spaţiul necesar pentru acest mandat"

Preşedintele Traian Băsescu anunţă numele noului premier al României, MIHAI RĂZVAN UNGUREANU. Şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu este noul premier al României. Ungureanu are 43 de ani şi este cel mai tânăr premier al României. Noul premier este diplomat de carieră şi conduce de peste patru ani Serviciul de Informații Externe. Șeful spionilor vorbește fluent engleză, franceză și germană și, la nivel satisfăcător, maghiară.

Mihai Răzvan Ungureanu este premierul desemnat de Traian Băsescu să-l înlocuiască pe demisionarul Emil Boc

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

În cursul zilei de astăzi am avut consultări cu toate partidele parlamentare pentru consultări în vederea formării unui nou Guvern

Încă din luna decembrie am avut discuţii cu premierul Boc cu privire la depunerea mandatului. Decizia a fost amânată din motive de interes naţional: în a doua parte din decembrie era dificil să avem o majoritate parlamentară sigură, în prima parte din ianuarie am avut vacanţă parlamentară, iar apoi am avut evaluare FMI, extrem de importantă.
Nu este vorba despre nicio manevră, ci nevoia de recredibilizare a guvernului

Formaţiunile din actuala coaliţie a optat menţinerea actualei coaliţii şi abordare PSD, PNL şi PC, care au solicitat demisia guvernului, a preşedintelui şi alegeri anticipate

Vreau să înţelegeţi că orice instabilitate a României generează dificultăţi în finanţarea statului român.

Sursa: EVZ.ro

Citeste si:
Ungureanu şi-a prezentat guvernul. Lista oficială a miniştrilor
Premierul Boc și-a dat demisia. "Guvernul nu participă la un concurs de popularitate"

Leggi anche:
Romania: premier Emil Boc si e' dimesso
Romania, si dimette il premier Boc
Romania: Ungureanu premier, a Bucarest il tempo volge al bello?
Crisi di governo in Romania
Rivolte in Romania: Boc si dimette, cade il Governo

1 commento:

Anonimo ha detto...

AR FI BUN DE PRESEDINTE ARE POTENTIAL.FELICITARI STIMATE DOMN!

Posta un commento