La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 31 gennaio 2021

220 de miliarde de măşti chinezesti au fost vândute anul trecut

China a exportat anul trecut aproximativ 220 miliarde de măşti medicale, a anunţat astăzi Ministerul chinez al Comerţului, în contextul unei cereri puternice în străinătate pentru produsele medicale contra pandemiei de Covid-19, transmite AFP.

 

220 de miliarde de măşti este echivalentul a 40 de măşti pentru fiecare persoană care trăieşte în afara Chinei.


Prima ţară care a fost lovită de coronavirus s-a transformat rapid în principalul producător mondial de măşti medicale, iar produsele medicale au devenit un important motor pentru exporturile chineze.

 

Vineri, vice-ministrul chinez al Comerţului, Qian Keming, a declarat presei că pe lângă măşti medicale, anul trecut China a exportat şi 2,3 miliarde de combinezoane de protecţie şi un miliard de kituri de depistare a virusului, “având o contribuţie importantă la lupta globală împotriva pandemiei”.

 

China a înregistrat o creştere economică pozitivă în 2020, şi este prima ţară care şi-a revenit economic după ce a impus măsuri stricte de carantină şi control a virusului. Graţie acestor măsuri, China este singura mare economie a lumii care în 2020 a înregistrat o creştere economică pozitivă (2,3%).

 

Vineri însă, un oficial din Ministerul chinez al Comerţului, Chu Shijia, a subliniat că gigantul asiatic se confruntă în continuare cu un context “sever şi complex” în ceea ce priveşte comerţul extern şi investiţiile în acest an.

 

La începutul acestei luni, un oficial din administraţia vamală chineză a precizat că numai livrările de măşti medicale au avut o valoare de 340 miliarde yuani (52,6 miliarde dolari).


Specialiștii au atras un semnal de alarmă asupra măștilor, cele mai sigure sunt măștile chirurgicale (cele albastre), chiar mai sigur este să purtăm câte 2 măști. Iar cele normale din material textile sunt cele mai ineficiente. Franta, Austria si Germania au renuntat deja la măștile din material textil.


Sursa: Jurnalul Fm, La Stampa

Nessun commento:

Posta un commento