La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 31 gennaio 2021

Moldovan Ionela Denisa, minoră dispărută in Italia

 

Moldovan Ionela Denisa
Născută în: Sector 2, Bucuresti

Data nașterii: 12-09-2007

Înălțime:160 cm

Greutate:60 kg, 

Culoare par:șaten.

 

In dată de 18.10.2019, Politia Romana a fost sesizată de Moldovan Ionel despre faptul că fiica sa minoră, Moldovan Ionela Denisa, a plecat în Italia, iar din dată de 15 octombrie 2019, când a discutat cu această ultima dată, nu mai știe nimic despre ea. 


Moldovan Ionela Denisa i-a relatat telefonic că nu dorește să se mai întoarcă acasă și nici să discute la telefon. 


Dacă aveți informațiisunați la 112.


Referitor la drepturile minorului de 14 ani:

După împlinirea vârstei de 14 ani, minorul își exercită drepturile și își execută obligațiile numai cu încuviintarea prealabilă a părinților. Minorul de 14 ani are capacitate de exercițiu restrânsă, putând încheia acte juridice cu încuviintarea prealabilă a părinților sau a tutorelui.


Prin urmare,minorul trebuie să fie asistat de părinții sau tutore, în față oricărei autorități (române sau din străinătate), inclusiv pentru efectuarea actelor de identitate.

Minorii nu au experiență și nici discernământul necesar pentru a lua decizii majore și trebuie ocrotiți, fiind persoane vulnerabile.


Surse: Poliția Română, Codul Civil Ro., Legea 31/1954

Nessun commento:

Posta un commento