La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 17 gennaio 2021

Școala iese din carantină...daca rata de infectare se menține sub 6!


O veste bună pentru copii și părinți din Romania, a fost anunțată ieri seară de președintele Iohannis,insa pe 2 februarie va fi luată decizia finală după o alta evaluare a situației epidemiei.

"Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, ministrul Educației, Sănătății și alte personalități din domeniu. Pot să vă comunic că am ajuns, în unanimitate, la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni", a anunțat Klaus Iohannis, conform surselor noastre.


Situația se poate schimba în cazul în care se ajunge rata de infectare peste 6, situație în care localitatea se carantinează şi toată lumea va merge în online.


De altfel, Vlad Voiculescu a afirmat deschiderea școlilor pe 8 februarie este un obiectiv al Guvernului care se va realiza doar dacă situația epidemiologică o va permite, fiind necesar ca personalul din învățământ să intre în etapa de vaccinare care a început vineri. 


Obiectivele sunt  fie testate toate persoanele, mai ales cele care au fost contacti ai unor persoane infectate cu noul coronavirus şi  fie elaborat un ghid de bune practici de către Minister înaintea începerii școlilor pe 8 februarie.


Așteptăm ghidul...


Stiri din 3 surse: Euractiv, Ziarul Financiar Ziare


17/01/2021

Nessun commento:

Posta un commento