La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 17 gennaio 2021

A început cel de-al doilea maxi-proces din istoria Italiei. Procesul împotriva mafiei.

A început în data de 13 ianuarie a.c., și va continua pe 19 ianuarie a.c. cel de-al doilea maxi-proces din istoria Italiei unde presupuși membri ai celui mai puternic grup mafiot din Italia se vor confrunta cu justiția. Este cel mai mare proces de crimă organizată din țară din ultimele decenii, fiind numit și "Rinascita Scott".

 

Numărul persoanelor acuzate din proces depășește 400 dacă includem și cei 92 de suspecți care au ales un proces rapid separat. Printre aceștia se numără Giancarlo Pittelli, avocat și fost senator pentru partidul Forza Italia al fostului prim-ministru, Silvio Berlusconi, politicieni, ofițeri de poliție, funcționari publici, dar și presupusul șef al clanului Luigi Mancuso, în vârstă de 66 de ani, cunoscut și sub numele de „Unchiul/Zio”.

 

Se așteaptă ca peste 900 de martori să depună mărturie, iar lista de acuzații include crimă, trafic de droguri, șantaj și spălare de bani. ‘Ndrangheta controlează aprovizionarea cu cocaină în Europa din America de Sud și nu numai.

 


Procesul începe miercuri, 20 ian., se așteaptă să dureze cel puțin doi ani și va avea loc într-o clădire special modificată “bunker” din regiunea sudică a Calabriei. Clădirea a fost transformată într-o sală de judecată fortificată, denumită și sala bunker, din motive de siguranță, dar și pentru a face loc sutelor de persoane care vor participa la proceduri. Niciun proces mafiot nu a avut loc în Italia la o asemenea amploare din anii 1980.

 Cei mai mulți inculpați au fost reținuți în raiduri organizate în Italia, Germania, Elveția și Bulgaria încă din decembrie 2019.

 


Principalul acuzator este cel mai faimos procuror italian anti-mafia, Nicola Gratteri, în vârstă de 62 de ani, care trăiește sub protecția poliției de mai bine de trei decenii.
Acesta a declarat: "Acest proces este important din mai multe puncte de vedere. Iar faptul că procesul are loc aici (Calabria) înseamnă că locuitorii nu sunt oamenii lucrurilor neterminate și că, atunci când se stă împreună la aceeași masă și suntem toți de aceeași parte, pot fi create lucrări complete cu o eficiență mare".

 

Accesul în aulă nu va fi permis iar înregistrările audio-video din timpul ședinței nu sunt autorizate, în ciuda faptului că este o audiere publică, din cauza restricțiilor de distanțare anti-Covid...


Subiectul a fost discutat și în presa internațională.


17/01/2021


Surse: Ansa, Ultima Voce, Youtube, La Repubblica

Foto



 

 

Nessun commento:

Posta un commento