La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 19 gennaio 2021

Vinovat de amor calificat, român de 57 de ani, din Ascoli Piceno

Ascoli Apicena 

Un român în vârstă de 57 de ani a ajuns în închisoare cu acuzația de omor calificat. Audiat de către Procurorul Umberto Monti, acesta nu și- a mărturisit fapta, însă elementele adunate de anchetatori il invinovățesc.

 

Crima a avut loc în data de 15 ian.a.c., în centrul istoric al orașului Ascoli. 


Franco Lettieri., bărbatul înjunghiat mortal, era un fost colaborator al justiției, cunoscut sub porecla de „O 'Cacaglio". Se mutase din Campania, unde fusese implicat în unele fapte legate de crima organizată și fusese condamnat pentru participare la crimă organizată.

 

Colaborase cu justiția, trăind o perioadă sub protecție care și primise o sumă de bani pentru a-și putea reconstrui viața. S-a stabilit așadar în orașul Ascoli.

Atacul ar fi avut loc pe strada delle Stelle. După ce a fost înjunghiat, a reușit să ajungă pe strada Soderini, unde a căzut la pământ. Gasit de carabinierii care au ajuns la fața locului a menționat numele a doi români, tânărul cu care se certase și unchiul acestuia din urmă. 


P.L.

A fost arestat, prin urmare, numitul  Petre Lambru, de 57 ani, zidar de origine română, cu reședința în orașul Ascoli, care a intervenit pentru a-și apară nepotul aflat în altercație cu victima. Românul a atacat victima cu 3 lovituri de cuțit și apoi a fugit.


Lettieri, în trecut, fusese suspect în cazul morții unei femei din Ascoli, pentru care totuși Poliția nu a reușit să adune suficiente dovezi.


Stiri din 3 surse: Marche News, Salerno Today, Anteprima24


19/01/2021

Nessun commento:

Posta un commento