La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 30 gennaio 2021

Românii care au muncit în străinătate îşi pot recupera excedentul de impozit plătit

 

Începând cu 1 ianuarie 2021, cetățenii români care au muncit în străinătate pot depune declarații fiscale pentru recuperarea excedentului de impozit plătit cu 4 până la 5 ani în urmă, din multe țări europene și nu numai.

 

Din nefericire, nu toți românii își exercită drepturile. 


De ce nu-și primesc oamenii rambursările de impozit și cum recuperează sume mari de bani? Pierderi mari. Peste 1,9 miliarde de euro – aceasta este suma de bani, calculată în baza mai multor date, pierdută de românii care au muncit în străinătate anul trecut.

 

„În aceste vremuri dificile, când situația noastră economică este afectată de criza provocată de coronavirus, mulți oameni sunt îngrijorați cu privire la viitorul lor. Totuși, situația lor s-ar putea îmbunătăți: cetățenii români care au muncit în străinătate pot solicita rambursarea excedentului de impozit plătit. Acesta este un proces legal și sigur, care le permite acestora să recupereze diferite sume de bani”, declară Žydrūnas Janušauskas, Directorul companiei RT Tax, care se ocupă cu rambursări de taxe, potrivit unui comunicat emis de  Rolit Solutions. 


Valoarea medie a impozitelor deductibile din veniturile realizate în străinătate ajunge până la 42%. Toți acești bani sau o parte din ei, proveniți din excedentul de impozit pe venit, care în general sunt considerați deja pierduți, pot fi recuperați. 


Din nefericire, statisticile nu sunt încurajatoare: până acum, mai puțin de 60% din românii care au muncit sau mai muncesc în străinătate au decis să-și recupereze excedentul plătit.

 

Orice persoană care a muncit în străinătate se poate adresa autorităților fiscale străine și poate depune documente. 


Depunerea documentelor este un proces simplu, dar într-o etapă ulterioară, mulți oameni întâmpină probleme care duc la întârzieri ale rambursărilor ori chiar la imposibilitatea de a recupera taxele. De aceea, este recomandat să apelați la specialiști în domeniul recuperărilor de taxe, pentru pregătirea acestui proces.


Sursa: Jurnalul Fm

Nessun commento:

Posta un commento