La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 29 gennaio 2021

Pensiile nu vor scădea, dar alocațiile vor fi mărite

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunţat zilele acestea într-o conferință de presă, decizia privind schimbarea vârstei de pensionare şi recalcularea pensiilor în baza unei noi legi. 

Proiectul de lege va acorda opțiunea pensionării la vârsta de 70 de ani celor care doresc acest lucru, nu va fi posibilă cumularea salariului cu pensia.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani". Fie pensie cu opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie salariul.


Aşadar, în următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie.

Această nouă formulă nu va afecta nicio pensie din România, Turcan confirmand ca nicio pensie nu va scădea.

 

Referitor la alocații, acestea vor fi mărite de la 1 februarie cu 20%. Următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului. “Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a spus Raluca Turcan.


Cele mai mari pensii sunt acordate: magistraţilor, funcţonarilor publici parlamentari, angajaţilor Curţii de Conturi, grefierilor şi aviatorilor.


Surse: Capital, Ziare, Impact

Nessun commento:

Posta un commento