La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 febbraio 2021

Licitație din Latina deturnată de români - la mijloc o vilă cumpărată cu doar 32.250 euro

Fapta datează din iunie 2018, când soția lui Valeriu Cornici, ajutată de un cunoscut agent imobiliar, a participat la licitație publică a unei vile situate în cadrul unui consorțiu rezidențial din zona dintre Borgo Sabotino și Valmontorio. 

Prețul de bază, după o serie de reduceri, ajunsese la 35.250 de euro, iar profesionistul însărcinat cu vânzarea judiciară primise trei oferte. 

Cu toate acestea, soția românului a avut nevoie doar de o singură "strigare" pentru a câștiga proprietatea, judecătorul crescuse pretul de pornire cu doar o mie de euro iar ceilalți doi participanți nu au ridicat nici măcar privirea. 

O adevărată afacere, deoarece casa este semidecomandată, dezvoltată pe două etaje, cu o curte mare înconjurătoare.

Potrivit anchetatorilor, Valeriu Cornici în înțelegere cu soția sa și cu alți doi români, ar fi convins restul participanților să renunțe la licitație, o împrejurare confirmată și de o conversație telefonică interceptată de polițiști, între o femeie care prezentase una dintre cele trei oferte pentru casă și vărul ei, un prieten cu cazier al grupului Cornici. Aceasta supunea: "Ghici cine era la licitație? ,  Valeriu românul ... eh, practic ,oh, bine de îndată ce am ajuns, ne-a spus imediat că are nevoie de această casă și apoi ne-a făcut să înțelegem că ... Și așa la final a câștigat-o". Vărul ei o ceartă pentru că nu l-a contactat mai devreme și ea răspunde: "De ce te-aș fi chemat, ce să faciPână la urmă, adică totul a rămas încă sub tăcere, nu a făcut cine știe ce, nu? Dar să presupunem că a făcut o afacere; pe scurt, pentru că a luat o casă de treizeci și șase de mii de euro care este o casă semidecomandată cu trei dormitoare și două băi, lucru bine făcut, pe scurt, înțelegeți? ... dintre toți din Latina, tocmai asta îmi trebuia astăzi, înțelegi?

 

Potrivit investigatorilor italieni, tonul conversației arată faptul că femeia este contrariată față de ocazia pierdută, fără ca măcar să fie nevoie de vreo amenințare. Românul a fost suficient de clar în intențiile sale și s-a impus lejer în fața competitorilor. Acest lucru pare că-i subliniază faima, pe lângă posibilitatea economică, care îi permite să prindă ocazia pentru o achiziție sigură. Anchetatorii încă cercetează proveniența resurselor sale financiare: de unde are Cornici banii? asta rămâne încă un mister pentru investigatorii italieni.


Conform anchetatorilor italieni, Cornici trăiește în capitală de mulți ani și pe lângă faptul că reprezintă un punct de referință pentru compatrioții săi, și-a câștigat reputatia în cercurile clanurilor italiene, lăudându-se cu prietenii de o anumită "greutate". 

 

Potrivit anchetatorilor, de fapt, românul este destul de activ în traficul de marijuana, chiar legat de clanurile albaneze. În schimb, probele de la dosar nu există pentru a demonstra vreo legatura a lui Cornici cu traficul de substanțe interzise, chiar dacă interceptarea telefonică confirmă o anumită forța intimidatorie a acestuia, care i-a și permis să deturneze licitația asupra casei.


Conform codului penal românfapta de a deturna o licitatie, adică de a îndepărta, prin constrângere sau corupere, un participant de la o licitație publică ori înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 aniÎn italia, fapta "turbativa d'asta" se pedepsește cu închisoare până la 5 ani și amendă până la 2.065 euro.


Sursa: Latina Oggi

Nessun commento:

Posta un commento